DD2, langs vandet, intervalgang, træning,

Intervalgang

På et café-møde i november 2013 i Svendborg Diabetesforening, var jeg inviteret til at fortælle lidt om DD2/Interwalk og interval-træning. Jeg havde læst om det i mit medlemsblad fra Dansk VandreLaug og syntes det lød som noget jeg ville slå et slag for. Resultaterne i det store forskningsprojekt for diabetikere lød så lovende. Bedre nattesøvn, vægttab og forbedret kondition var bare nogle af de nævnte udbytter!

Der er i øjeblikket IKKE intervalgang fra Frivillighuset. Men hvis du er interesseret, skal du endelig give lyd fra dig! Så sætter jeg en gruppe sammen, når der er et par stykker, og jeg kommer gerne og instruerer de første gange. Ring på 2461 9910 eller send mig en mail i nedenstående boks eller på gdg@kontaktmellemmennesker.dk

Vi går langs vandet til Christiansminde og tilbage igen. En strækning der er passende at starte med. Hvis nogen finder det for langt, er der bænke undervejs, I bliver så ”samlet op” på tilbagevejen. Og det er ingen skam! 400 m er meget bedre end ingen meter, og måske er det 500 m i næste uge.

Vi går i forskellige tempi. Det er IKKE en konkurrence. I bedste fald konkurrerer du med dig selv om uge for uge at gøre det lidt bedre, og resultaterne viser sig hurtigt! Allerede 2. gang viser det sig at du kan yde lidt mere, vel fordi usikkerheden er væk, og koncentrationen skærpes, og det giver overskud til at gi´den “en skalle”.

Ta´gerne manden, naboen, kæresten eller en veninde med, det kan faktisk være en rigtig god idé at have nogle aftaler så man kommer afsted! Det er ikke nødvendigt at være medlem af Diabetes-foreningen.

  • Varm op med almindelig gang, 5-10 min. Gå med arm-sving
  • Gå 1. interval i højt tempo i 2 eller 3 min., så hurtigt at du ikke kan tale i hele sætninger og du er forpustet bagefter
  • Gå derefter almindeligt i lige så lang tid, lange skridt og uden at stoppe op
  • Fortsæt 30-60 min., hvis du ikke er i god form kan du sætte tiden op efterhånden
  • Husk at strække ud bagefter, du har brugt din krop mere end ved alm. gang

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *