Start selv!

Alle kan starte en Gådigglad-gruppe. Du kan ringe til mig på 2461 9910, hvis du kunne tænke dig at være en del af “Gå dig Glad”- teamet af frivillige der selv laver ture. Ellers kan du selv gå i gang med det. Jeg vil dog gerne bede dig overholde de 3 principper, der er grundlaget for en Gå dig Glad-tur. Ellers vil jeg bede dig finde din egen vej og dit eget navn.

Principperne er følgende:
– alle er velkomne, hvis de opfører sig ordentligt, og bidrager til den gode tur og tone
– der er fast mødested og -tid, så ingen skal føle sig usikre på, hvor det mon er næste gang. Hvis man har været syg, passet børnebørn eller på anden måde været forhindret, er det vigtigt at kunne stole på, at mødetiden og stedet er det samme.
– man skal ikke melde sig til, det er vigtigt for mange deltagere, at valget om at deltage kan tages på dagen, og at man ikke skylder en forklaring, hvis man har været væk i en periode.

Når det er sagt, kan en gå dig glad-gruppe være præcis som du ønsker dig det. Nogle har startet en rollator/stokke-tur, den er på omkring en ½ time, på en sti hvor bænkene står tæt, så dem med stok kan hvile sig. En anden går selv stærkt, og har skrevet: Vi går 7-8 km på 1½ time. Så kan man godt regne ud, at der er fart på! Der er aftenture, formiddagsture, ture kl. 13-14 og 13-15, tiden fortæller også noget om rækkevidden. De fleste mennesker kan lidt eller noget mere end de tror, når de går i godt selskab, men der er selvfølgelig enkelte, som er (lidt for) optimistiske.

Prøv at være tydelig med hvad du forestiller dig, ellers kan der blive for mange kompromiser og alle keder sig. Både dem, der har svært ved at følge med, eller slet ikke kan, og dem, som gerne vil gå rask til og virkelig få motion. I kan dele jer i 2 hold: “Løverne” og “Nyderne”, der er ingen der bruder sig om at være “de langsomme”.

photo

Beslut dig for et mødested, der er kendt af de fleste. Gerne foran en offentlig bygning, hvor der er toilet, f.eks. biblioteket. Når jeg skriver “foran” er det for at pointere at man mødes udenfor, og altså ikke skal ind i et mødelokale, en foyer eller lignende. Det medvirker til den afslappede og uformelle mødeform, at man giver hånd udenfor, og de allerfleste siger bare deres fornavn.

Ellers er det kun fantasien, der sætter grænserne. Man kan forestille sig familieture i weekenderne, 20km´s ture den første lørdag i hver måned med madpakker, mandeture, det eneste jeg synes det er værd at have for øje er: Kontinuitet. Når du/I starter, så sørg for at være stabil et par måneder eller 3, så vil der nok være en “hård kerne” foruden alle de “løse fugle”, som kommer en gang i mellem, og så er der garanteret også en vikar, hvis det er nødvendigt.

Ikke noget med telefonlister og registre, vi er IKKE en forening, og der betales ikke kontingent. I Tønder giver deltagerne dog 5,-, da der er kommet gebyr på lokale og brug af kaffemaskine, og de drikker gerne en kop sammen efter nogle af turene (formiddagsture). Det holdes også meget enkelt, og med det i baghovedet at flere slås med vægten, har turlederen besluttet at det ikke skal udvikle sig til kagebord, så enkelte har bare en klemme med.
Tønder-turlederen vil spørge den lokale bank, om de vil betale kaffe og lokale-lånet med et lille sponsorat.

Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du overvejer at starte en gruppe. Det er ikke sikkert du får brug for hjælp, men jeg får en del henvendelser, så det er værdifuldt at vide, hvor der er grupper.
Jeg vil også gerne tilbyde dig et grafisk layout til facebook-gruppe og avisannoncer, samt give dig en håndsrækning med udbredelsen via pressemeddelelse m.m.. Ring endelig, eller skriv på gdg@kontaktmellemmennesker.dk, det kan også være jeg kender nogen, der gerne vil have en kollega, og så er der straks en at dele med.