Gå Dig Glad

Gå dig Glad-projektet

Projektet Gå dig Glad i region Syddanmark er finansieret af TrygFonden. Jeg er hele tiden på udkik efter nye byer, hvor gåturene kan få fodfæste. Lige nu er der Gå dig Glad i 12 danske byer, men der kan være mange flere. 

Hvis du tænker, at “Gå dig Glad” skal være i din by, stor- eller landsby, er du meget velkommen til at kontakte mig. Fra TrygFonden har jeg midler til avisannoncer og små-udgifter i forbindelse med opstart, og jeg skriver gerne pressemeddelserne og finder de rigtige kontakter. Jeg hjælper også gerne med at finde nogle flere, der har interesse for gåturene, så I kan være flere frivillige “kollegaer”, og du ikke står med det hele selv.

Der er 3 ting du bedes overholde, da det er grundlæggende værdier i Gå dig Glad:

 1. turen starter samme tid og sted, uge efter uge
 2. det er altid gratis at deltage
 3. tilmelding er ikke nødvendig, man dukker bare op

Og jeg vil gerne uddybe hvorfor det er sådan:

 1. Det skal være så enkelt som muligt, og derfor skal du/I finde et centralt sted, som mange kender. Det kan være foran frivilligcentret, foran biblioteket, v. en bestemt skulptur i byen. Da vi ikke har tilmelding, kan man ikke flytte rundt. Du kan ikke vide, hvem der dukker op. Hvis en deltager har været syg, eller haft andet at passe, eller måske har klippet artiklen ud af ugeavisen for 3 uger siden, er det vigtigt at holde fast v. mødestedet og mindst lige så vigtigt: Mødetiden.
 2. Der skal ikke være penge mellem deltagere og turledere, og er det slet ikke i projektet. Så er alle lige, og der er ikke nogen, der må sige nej til at være med. Det indebærer, at hvis i bliver en gruppe, der på et tidspunkt gerne vil på langtur, eks. med bus eller færge, skal i skaffe billetpenge et eller andet sted. Så er alle stadig lige “rige eller fattige”, og det kan være sjovt at fund-raise hos den lokale bank eller kommune.
 3. Det skal være så enkelt som muligt at deltage. Ingen behøver gå og huske på, at de skal have ringet om mandagen og meldt sig til. Det kan i sig selv være en udfordring! Man kan beslutte på dagen om helbredet, humøret, skoene holder- og så er det bare afsted.

Herunder finder du lidt inspiration.

“Glem ikke, at jorden glædes ved at føle dine fødder, og vinden længes efter at lege i dit hår.” Kahlil Gibran

”Gå Dig Glad” er vandreture af meget forskellig varighed, lige fra korte morgenture og motionsture i intervalgang til heldags- og weekendture.  Fælles for turene er, at de foregår ude i naturen, eller på kanten af bymiljøet.  De korte ture er mest for motionens skyld, hvor de lidt længere kan rumme flere elementer, og have et større fokus på ro og nærvær.

gå dig glad, ro nærvær

Find din sti, Glorup Gods

En rigtig god vandretur kan rumme flere elementer;

 • kultur, det vi lærer og den sti vi vælger
 • det æstetiske, det vi ser og oplever, en lille sti i skoven eller en gold klippegrund på Malta
 • det fysiske, vi bevæger os  ved egen kraft
 • det sociale, dem vi er sammen med, hvad enten vi går i samtale eller stille fordybelse
 • det åndelige, det vi sanser, føler og fornemmer

På turene af 2 timers varighed eller mere, lægger jeg vægt på, at vi træner fokus på at være tilstede her og nu. For at give plads til refleksion eller bare at være. Jeg tilbyder en mulighed for tid til at ”du kan blive dig selv igen”, -at stress-tågerne letter. En mulighed for at lade op, med frisk luft, ro og ”frikvarter”.

øhavssti, at give slip

Lad tankerne flyde frit!

Herigennem bliver der plads til at åbne øjnene for nye muligheder. Jeg lægger vægt på, at vi træner det mentale helbred, på lige fod med det fysiske.

 

nærvær, ro, stilhed

Malta i oktober

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *