Venner viser vej!

D. 29. februar kommer “Folkevandringen.dk” til Svendborg. Røde kors har iværksat den store event og med mange forskellige samarbejdspartnere i de forskellige byer, er der nok ikke 2 arrangementer der bliver ens. Her i Svendborg er Dansk Flygtningehjælp, Frivilligcentret, Venligboerne blandt de store aktører.

I den forbindelse har jeg idag været ude at gennemgå ruten med Carsten Ohm og 5 deltagere på mit tirsdagshold. Den er på præcis 8 km (4 x 2 km) med start og slut på Harder´s i Møllergade. Udover at gå den foreslåede rute igennem, så Carsten og jeg også på, om den strækning der er udpeget til at gå i stilhed og reflektion lå “på det rette sted”. Vi skulle også sikre os, at stierne havde tilstrækkelig bredde dér hvor vi kommer til at gå i grupper på 4 deltagere.

Folkevandringen kommer til at foregå i 9 danske byer, i Rønne er det første arrangement afviklet i sidste uge med ca. 300 deltagere! Jeg håber vi også bliver mange i Svendborg, gerne endnu flere, så vi kan markere at vi er mange der hilser nye borgere velkomne, uanset hvor de måtte komme fra. Men selvfølgelig er det de mange asylansøgere der er fokus på, og pointen her er at alle går ruten sammen med og i samtale med nogen de ikke kender på forhånd. Bagefter spiser vi sammen på Harder´s.

Forudsætningen for at så stor en event kan blive en succes er naturligvis en masse frivillige der hjælper til med at få sat lygter ud på ruten, serveret kaffe og te, serveret suppe om aftenen, og i det hele taget hjælpe deltagerne til rette på turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *